"Внимавай върху себе си" - книгата за дигиталната ни култура

Живеем във време, което ни принуждава буквално да бъдем постоянно - на линия - онлайн. Почти няма дейности, които да не можем да извършим в мрежата, през телефона или от компютъра. С дигитализирането на живота ни ставаме и все по-зависими от технологията. Безопазно ли е обаче всичко това? 

На този въпрос отговаря архимандрит Максим Констас. "Всяка дълбочина има повърхност, но не всяка повърхност - дълбочина. Затова винаги да се стремим да вникваме в дълбочината на нещата, а не само да оставаме на повърхността", казва той в предговора на своята книга.

Откровено бих казал, че изданието е толкова на място и буквално е в десетката. Отец Максим бърка с пръст в раната за съвременния човек, завладян от съвременността и забързаността на ежедневието. 

В изданието може да прочетете няколко беседи, произнасяни по различни поводи пред православни общности в САЩ, където отецът служи. 

Книгата е издадена от издателство "Паралингва" и може да бъде открита в повечето книжарници. Книгата определено си заслужава. 

 За автора

Архимандрит проф. д-р Максим (Констас) е роден е на 1 декември 1961 г. в САЩ. Завършва Православния богословски институт „Честният Кръст“ в Бостън и защитава докторантура по патристика и историческо богословие. Придобива световна известност като изследовател и преподавател по патристика и византинистика, византийска литература и православно богословие. Член е на редица международни богословски дружества и е в редакторските екипи на престижни издания като поредицата Средновековна библиотека Дъмбартън оукс на Издателството на Харвардския университет.